proimobil.md

Investițiile imobiliare, un domeniu din ce în ce mai căutat

Investițiile imobiliare, un domeniu din ce în ce mai căutat

Tot mai mulți moldoveni aleg să facă investiții în domeniul imobiliar și renunță să-și țină banii într-un cont bancar care le aduce un profit foarte mic. Unii cumpără apartamente pentru a le vinde, alții le dau în chirie pentru termen lung. Specialiștii menționează că cea mai bună investiție este procurarea unui apartament într-un bloc aflat în construcție.

”La etapa de construcție a blocului, dezvoltatorul oferă un preț mai mic pentru metru pătrat, iar odată dată în exploatare costul crește. În aceste condiții, foarte mulți moldoveni decid să investească- cumpără un apartament la un preț mai mic și îl vând respectiv cu câteva mii de euro mai scump”, spune Alexei Gurițenco, specialist în imobiliare.

Potrivit realtorilor, numărul moldovenilor care decid să investească, crește anual cu aproximativ 10 %. Astfel, acest tip de afacere devine actual nu doar în întreaga lume, dar și în țara noastră. ”Anul acesta, într-un bloc locativ, de exemplu, din numărul total de vânzări, aproximativ 30 la sută sunt făcute pentru investiție”, adaugă Alexei Gurițenco.

Experții mai atenționează că oamenii trebuie să fie foarte atenți la multe detalii în procesul de investiție. Începătorii în acest domeniu ar putea să comită unele greșeli, din simplă necunoaștere. Astfel, investițiile imobiliare se pot dovedi a fi destul de complicate pentru cei care nu sunt suficient de bine informați și pregătiți pentru un astfel de business. Anume din acest motiv, în ajutor le poate veni un agent. El poate ajuta la procurarea locuinței, iar ulterior, la vinderea acesteia. Adesea, este posibil să nu dispui de suficient de multe fonduri pentru a achiziționa o locuință despre care ești sigur că ar genera un profit acceptabil. În acest caz, agentul te poate ajuta să găsești o soluție potrivită.

În 2019, specialiștii imobiliari recomandă să faceți o investiție într-un bloc nou, mai ales dacă aveți un apartament într-un bloc vechi. Tendința de prețuri este în scădere în blocuirle vechi, de aceea o investiție prin schimbul apartamentului este binevenită în acest an.

 

Acțiune:
30 Aprilie 2019

Comandă un sunet

Cererea Dvs. a fost trimisă cu succes.

proimobil.md

Suntem în Viber

+373 78 088 886

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.