Retrospectiva pieței imobiliare pentru 2022. Tendințe și prognoze pentru 2023!

Retrospectiva pieței imobiliare pentru 2022. Tendințe și prognoze pentru 2023!

Piața imobiliară - retrospectiva anului care se încheie și prognoze pentru 2023 
 
Anul 2022 a fost unul cu mari provocări pentru domeniul imobiliar. Războiul injust lansat de Rusia asupra Ucrainei și crizele generate de acesta au afectat evoluția pieței imobiliare, creând instabilitate și incertitudine. Cu toate acestea, în ultima jumătate de an a fost înregistrată o creștere a cererii pentru bunurile imobiliare. 

Într-un interviu acordat postului de televiziune Jurnal TV, directorul Proimobil, Vlad Musteață, a făcut o analiză a anului care tocmai se încheie, dar a vorbit și despre tendințele și prognozele anului care vine. 
 
„Bineînțeles, începutul anului 2022 ne-a dat tuturor planurile peste cap, a bulversat întreaga societate și a perturbat toate domeniile de activitate. În schimb, în cea de-a doua parte a anului, așa cum se întâmplă de obicei, piața imobiliară arată rezultate foarte bune. Și asta pentru că, în primul rând, cetățenii s-au obișnuit cu situația regională pe care o avem, iar în al doilea rând - au recăpătat încrederea în ceea ce înseamnă investiții în imobile. Trebuie să menționez că luna decembrie a fost una destul de intensă pe segmentul cumpărare-vânzare de bunuri imobiliare”, a declarat Vlad Musteață, director Proimobil. 
 
Șeful companiei susține că, în ciuda inflației crescute înregistrate în anul 2022, următorul an va aduce o normalizare a situației în plan imobiliar și chiar o creștere a nivelului cererii pe piață.
 
„Dacă în 2022 cuvântul cheie era inflația, atunci în 2023 acest proces va înregistra o ușoară stagnare. E adevărat, rata dobânzii a crescut foarte mult, dar se pare că această situație se va menține maxim până în aprilie-mai. Cumpărătorii care sunt atenți la detalii și cunosc domeniul, vor încerca să cumpere bunuri imobile până la diminuarea ratei dobânzii, pentru că acum pot fi găsite cele mai bune oferte”, a subliniat Vlad Musteață. 
 
Directorul Proimobil a menționat că investițiile în imobiliare sunt cele mai sigure și a evidențiat  faptul că ofertele companiei pe care o conduce se extind dincolo de granițele Republicii Moldova, inclusiv în România și Dubai. 
 
„Fiecare oraș și dezvoltator cu care colaborăm au anumite avantaje. Se știe deja, Dubaiul este unul din cele mai deosebite puncte de pe hartă și un oraș al oportunităților majore. Bucureștiul este capitala unui stat european aflat în plină dezvoltare, Brașovul este un punct turistic extrem de atractiv, iar Iași - aflat la granița cu țara noastră - este unul din cele mai vizitate și preferate orașe ale cetățenilor de pe malul stâng al Prutului”, a concis Vlad Musteață.

Chat oficialTelegramFacebookViberSună acumCall Us