Programul „Prima Casă” devine mai accesibil!

Programul „Prima Casă” devine mai accesibil!


Dacă ți-ai ales deja locuința, noi te ajutăm să o cumperi.
Fiecare experiență contează, îndeosebi atunci când ești la un pas să te muți la casa ta. Acum, prin intermediul programului guvernamental „Prima Casă”, oferit de Energbank, beneficiezi de o dobândă de doar 7,38%. Poți accesa acest credit cu procentul scăzut doar până la data de 30 iunie 2024.  
 Cine sunt beneficiarii programului Prima Casă?
 •  Persoanele fizice, cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani care corespund tuturor criteriilor de eligibilitate stabilite  (https://primacasa.gov.md/node/4)conform Programului de Stat “Prima Casa”; (https://primacasa.gov.md/node/4)
•   Angajați oficiali în câmpul muncii, în sectorul public sau privat din Republica Moldova, și, respectiv dispun de venituri din surse oficiale pentru achitarea creditului ipotecar;
•   Persoanele care dispun de un avans minim de 10% din costul imobilului procurat;
•   Cei care dețin în proprietate exclusivă sau împreună cu alţi membri ai familiei o locuință a cărei suprafață nu depășește suprafața locuinței procurate în cadrul Programului;
•  Cei care au în proprietate exclusivă sau împreună cu alţi membri ai familiei, o locuinţă, indiferent de suprafaţa acesteia, într-un sat (comună), dobândită prin moştenire sau donaţie.

 Suma maximă finanțată de către bancă Până la 95% din prețul de procurare a locuinței ți-o oferă banca, maxim 950 000 de mii de lei, altele 5% sau 50 000 de lei este aportul propriu. Această facilitate de creditare este disponibilă pentru o perioadă de 25 de ani, cu valoarea imobilului ce nu poate depăși suma de 1 000 000 mln de lei. 
 Exemplu de calcul al ratei anuale efective de 7, 38%  Pentru un credit în valoare de 350, 000 de lei contractat pe o perioada de 96 de luni (8 ani), rata lunară constituie 5 117.42 lei. Suma totală de plată va fi de 460,567.68 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 8.20%.    
Alte costuri: Comision unic la eliberare: 1% din suma totală a creditului; Comision anual de garantare: 0,25% din soldul creditului;  Pentru mai multe detalii sună la numărul +373 686 66 057  

Energbank în parteneriat cu Proimobil îți oferă suport și ghidare pentru a-ți asigura cea mai plăcută experiență.

Chat oficialTelegramFacebookViberSună acumCall Us