În 2024 se estimează construirea a circa 3000 de apartamente, iar prețurile se vor echilibra!

În 2024 se estimează construirea a circa 3000 de apartamente, iar prețurile se vor echilibra!

„În 2024 se estimează construirea a circa 3000 de apartamente, iar prețurile se vor echilibra”

 

Potrivit experților, piața imobiliară a anului 2023 a trecut prin două faze: una favorabilă și alta mai complicată. Fapt confirmat și de directorul Proimobil, Vlad Musteață. 

 

„Prima jumătate a anului 2023, până în luna iulie, a fost una destul de dificilă, cu o piață în așteptare, legată și de evenimentele geopolitice. Apoi, începând cu luna august s-a înregistrat o relansare a pieței, iar din lipsă de oferte noi de blocuri care era în municipiul Chișinău, chiar am avut o creștere destul de accelerată a prețurilor, mai ales în blocurile noi”, a spus Vlad Musteață, director Proimobil. 

 

Pentru anul care vine este prognozată o creștere a cererii pe piața imobiliară. Acest fapt se va datora inclusiv scăderii ratei dobânzilor. 

 

„În toată lumea se așteaptă diminuarea ratelor la dobânzi, inclusiv în România, sau SUA. Exact același lucru se așteaptă și în Republica Moldova, fapt care, cu siguranță va duce la creșterea cererii. Există un număr foarte mare de clienți care vor să cumpere apartamente prin intermediul băncilor și care în acest moment sunt în așteptare. Dar nu prea avem oferte pentru capitală”, a declarat Vlad Musteață, director Proimobil. 

 

Fondatorul celei mai mari companii imobiliare din țară, susține că pentru anul 2024, Proimobil, împreună cu cei mai mari dezvoltatori din țară, vor anunța lansarea unor proiecte imobiliare, menite să suplinească lipsa ofertei de pe piață. 

 

„Începând cu luna ianuarie, vom anunța lansarea a circa 3000 de apartamente, vreo 5 ansambluri rezidențiale mari, în diferite zone ale orașului. Imediat după lansare, dar și în perioada de pre sales, vom oferi prețuri speciale pentru investitori, dar și pentru clienții care sunt mai rapizi. O astfel de ofertă se așteaptă de ani buni în Chișinău”, a conchis Vlad Musteață, directorul Proimobil.

Chat oficialTelegramFacebookViberSună acumCall Us