Un nou proiect de lege. Restricții asupra vânzărilor imobilelor în numerar cu sume mari de bani!

Un nou proiect de lege. Restricții asupra vânzărilor imobilelor în numerar cu sume mari de bani!

Guvernul a adoptat recent un nou proiect de lege (Legea 114/2012) pentru a pune restricții asupra vânzărilor imobilelor în numerar cu sume mari de bani. Această măsură are scopul de a spori transparența în tranzacțiile imobiliare și de a combate posibilele activități ilegale sau evaziunea fiscală.

Principalele Puncte ale Noii Legi:
Limitat plăților în numerar: Potrivit noii legi, tranzacțiile imobiliare care implică sume mari de bani(peste 300.000 lei) trebuie să fie efectuate prin metode electronice sau prin intermediul instituțiilor financiare.

Creșterea transparenței: Scopul principal este de a spori transparența în tranzacțiile imobiliare, facilitând monitorizarea și combaterea posibilelor practici ilegale.

Măsuri anti-evaziune: Legea are ca obiectiv reducerea evaziunii fiscale și prevenirea utilizării banilor cash în tranzacții pentru a ascunde veniturile sau a realiza tranzacții ilegale.

Asistență profesională: Participanților la tranzacții li se recomandă să solicite asistență profesională pentru a se asigura că respectă noile cerințe și că tranzacțiile lor sunt conforme cu legea.

Notă importantă: Această postare este informativă și nu înlocuiește sfaturile profesionale. Este recomandat să vă consultați cu avocați sau experți imobiliari pentru informații personalizate și actualizate în funcție de specificul situației dvs.

Pentru efectuarea decontărilor în numerar în sumă ce depăşeşte limitele stabilite de prevederile prezentei legi, Serviciul Fiscal de Stat aplică amendă în mărime de la 7% până la 15% din suma decontată în numerar cu depășirea limitei stabilite.

+373 780 88 886

Chat oficialTelegramFacebookViberSună acumCall Us