Care sunt tendințele pe piața imobiliară din Republica Moldova?

Care sunt tendințele pe piața imobiliară din Republica Moldova?

Ce imobile preferă să cumpere moldovenii?
Actualmente există o cerere înaltă pentru apartamentele în sumă de până la 70.000 EUR, în special pentru ofertele din blocurile noi, cu 2 camere.

Ce recomandări ați oferi familiilor tinere cu copii?
Recomand pentru familiile tinere cu copii programul de schimb. Fie prin adăugarea unei sume adiționale, fie prin solicitarea unei ipoteci, poți schimba apartamentul actual pe unul mai mare. Acest program este des solicitat în special de către familiile tinere cu copii, devenind unul dintre serviciile bestseller prestate de către compania noastră.

Care este situația actuală în domeniul imobiliar?
În perioada ultimilor 3 ani se observă o tendință de creștere a prețurilor, care s-a accelerat pe parcursul ultimul an. La mare căutare sunt apartamentele din blocuri noi, cu prețuri de până la 70.000 EUR. Pentru că nu există multe oferte în acest segment, cererea va rămâne înaltă iar prețul poate crește.
Ipotecă sau chirie: ce este mai profitabil?
Dacă raportul prețurilor pentru chirie și trai ar fi precum în Europa de Vest, probabil că ar fi mai profitabilă chiria. Dat fiind faptul că prețurile din Republica Moldova sunt în continuă creștere, e mult mai avantajos să-ți cumperi acum un apartament prin ipotecă. Astfel, proprietarul va deveni un investitor, care va câștiga din creșterea prețurilor.

Care sunt avantajele unei colaborări cu agenții imobiliari?
Platformele de marketing sunt încărcate cu anunțuri expirate, fapt ce împiedică clienții să caute imobilul potrivit. Colaborând cu un agent imobiliar, aflați primii despre ofertele recent apărute. Primele 3 zile de la apariția ofertei, Proimobil lucrează exclusiv doar cu clienții existenți. A afla despre cele mai bune oferte până ca acestea să ajungă în spațiul public, este un avantaj primordial.

De ce să alegi Proimobil?
Avem cea mai mare bază de date și cele mai multe oferte noi, care se actualizează zilnic. Mulți proprietari care intenționează să vândă bunurile imobile, apelează la Proimobil. Clienții cu care colaborează agenția află înaintea pieții despre ofertele nou-apărute. Beneficiind de acest avantaj, clientul nostru uneori poate economisi mii de euro. Pot menționa calitatea înaltă a serviciilor și suportul în pregătirea actelor pentru solicitarea ipotecii. Având printre parteneri bănci comerciale, clienții noștri beneficiază de o acceptare mai rapidă a finanțării. Proimobil acordă suport profesionist în consultarea juridică, fiscală și notarială.

Care este tendința prețurilor pe piața imobiliară?
Reieșind din situația politico-socială actuală, menționăm că multe lanțuri logistice de transportare a materialelor de construcții întâmpină dificultăți. Costurile materiiilor prime importante au crescut cu peste 50%, fapt ce va conduce neapărat la majorarea prețului final pentru bunurile imobile.

Chat oficialTelegramFacebookViberSună acumCall Us