5 erori în stabilirea prețului de vânzare pentru o proprietate
Atunci când proprietarii se gândesc să vândă casa, adesea supraestimează valoarea locuinței și pun un preț mai mare.
Experții au depistat 5 argumente eronate ale vânzătorilor de imobile.
#1. Un vecin a spus că și-a vândut apartamentul la un preț mai bun!
Acesta este cel mai întâlnit mod de evaluare. Nimănui nu-i pasă de faptul că acel vecin și-a vândut locuința acum doi ani pe o altă piață, la un alt preț. Nimeni nu se gândește la faptul că oamenii tind să înfrumusețeze realitatea și să supraestimeze propria valoare.
#2. Uite, vecinii vând cu această sumă!!
Ne pare rău, însă, vecinii nu vând, ei doar fac publicitate imobiliară. Deja de un an așteaptă să cumpere cineva imobilull punând anunțuri cu un preț incorect, care mai costă și bani. Anunțul de vânzare al vecinului nu este cea mai bună modalitate de a determina prețul inițial al locuinței.
#3. Tocmai am investit 10 000 de lei în bucătărie!
Nu încercați să vindeți reparația cu dublu preț. Cumpărătorul poate calcula cu ușurință costul aproximativ al reparațiilor, al mobilierului și al aparatelor de uz casnic. Cel mai probabil a făcut-o deja, deoarece are de gând să-și amenajeze locuința după propriul gust.
#4. Conform documentelor am un teritoriu mai mic, intenționat am făcut-o!
În cazul locuințelor tipice, acesta este un argument foarte ciudat. Și atunci când vindeți o casă privată, faceți rău unei vânzări rapide cu o astfel de frază. Foarte puțini oameni doresc să cumpere case particulare și parcele cu „documente false”.
#5. Avem o casă de elită, amplasată în cea mai bună zonă!
Cumpărătorii sunt gata să plătească pentru o amplasare reușită, dar nu mai mult de cât prețul real al imobilului.