adaugă în favorite

Noutăți — Piața de închiriere a locuințelor este timpul de schimbat în lei.

Piața de închiriere a locuințelor este timpul de schimbat în lei.

Piața de închiriere a locuințelor este timpul de schimbat în lei.

2015-03-04


Piata de închiriere a locuințelor, de obicei, raspunde mai târziu la schimbări în situația economică a țării, astfel încât criza actuală din sistemul financiar al Republicii Moldova nu a jucat. Cu toate acestea, o ușoară scădere a ratelor de închiriere experții au remarcat pe parcursul anului 2014. Deși situația generală în segmentul de inchiriere a locuințelor în cursul anului a fost mai mult sau mai puțin stabil.

 

Toate apartamentele de închiriere în Chișinău, sunt împărțite în două grupe: cea mai mare parte - 80%  locuințe clasa economică și 20% se referă la clasa business. Cele ieftine - sunt apartamentele în case tipice și în zone rezidențiale ale orașului și într-o stare satisfăcătoare. Angajatorii astfelor de locuințe sunt concetățenii noștri - familiile tinere și studenții. Clasa Businessl - apartamente in cladiri noi în stare bună, complet echipate cu mobilier și aparatură electrocasnică, situat în centrul orașului sau în apropierea autostrăzilor principale în zonele urbane. Astfel de chirii sunt locuințe ale ambasadelor, misiunilor străine, oameni de afaceri și angajați de succes ale companiilor locale.

 

Specialistul companiei de imobiliare Pro Imobil Grup, Victoria Kitik, este de părerea că cererea pe piață a chiriilor comparativ cu perioada anterioara nu s-a schimbat. "ÎN Top"  - rămân a fi apartamentele cu o singura cameră sau două,în special în clădire  nouă și în zone bune cum ar fi : Centru, Botanica, Rîșcani. Gama de tarife de închiriere pentru apartamentele cu un dormitor variind de la 150-300 de euro. Având în vedere că zona a unor "apartament cu o cameră" (60 -. 65 mp) este comparabil cu apartamente cu un dormitor și două dormitoare, chiar și pe piața secundară. Dar prețul de chirie pentru acest an a scăzut cu aproximativ 50 de euro.

 

Pe piața secundară, apartament cu două sau trei camere,renovate și mobilate , se dau la inchiriat la un pret de cel puțin 180 și cel mult 350 de euro, în medie, 250-300 de euro. Iar pentru client de multe ori nu conteaza dacă este o clădire nouă, sau "secundară", atâta timp cât apartamentul este în stare bună.

 

Tatiana GLAVOVA

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
022 878 880 / 060 578 888
Serviciul calitate
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.