proimobil.md
adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — «Moldovenii se întorc acasă ?..» - în țară crește numărul de apartamente vândute

Comision zero, pentru cumpărători și chiriași

«Moldovenii se întorc acasă ?..» - în țară crește numărul de apartamente vândute

«Moldovenii se întorc acasă ?..» - în țară crește numărul de apartamente vândute

2019-09-09


În Moldova iubesc și vor să cumpere apartamente.
Potrivit Agenției de Servicii de Stat, în prima jumătate a anului 2019 în Moldova, numărul tranzacțiilor de vânzare și cumpărare de apartamente a crescut la 11,5 mii, iar până la sfârșitul lunii decembrie, numărul de contracte ar putea ajunge la aproximativ 22 de mii dacă se menține același ritm.

Având în vedere cifrele anului trecut, când s-au vândut 20,4 mii de apartamente, Republica Moldova înregistrează un nou record pe ultimii ani, numărul vânzărilor depîșind cu 5 mii cifrele medii din 2017 și 2016.

Vorbim nu numai despre piața secundară a locuințelor, ci și despre blocurile noi. Apropo, în prima jumătate a anului 2019, au fost date în exploatare 3.676 de locuințe.

Potrivit experților, redresarea pe piață este cauzată de creșterea pieței de credite imobiliare. Procentajul de credite nu scade chiar în pofida faptului că dobânda anuală este în creștere în ultima jumătate de an. În această peruioadă băncile au oferit credite în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de lei, sumă care este aproximativ egală cu banii emiși pe credite pentru persoane fizice pentru tot anul 2018, comunică Sputnik. 

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
078 088 886
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 78 088 886

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.