proimobil.md
adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — Moldovenii solicită tot mai multe credite ipotecare

Comision zero, pentru cumpărători și chiriași

Moldovenii solicită tot mai multe credite ipotecare

Moldovenii solicită tot mai multe credite ipotecare

2019-02-27


Moldovenii solicită tot mai multe credite ipotecare. În ianuarie 2019, băncile au acordat împrumuturi în valoare de peste două miliarde de lei, cu aproape 25 la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează publika.md

Expertul în economie, Veaceslav Ioniţă explică tendinţa prin faptul că oamenii au mai multă încredere în instituţiile bancare. Totodată, ei au început să investească în imobile „Banca Naţională a avut o politică foarte strictă faţă de băncile comerciale. Anul trecut am avut practic o explozie a creditelor ipotecare, aşa creştere nu am mai avut niciodată. Cetăţenii îşi măresc consumul atunci când ei speră că bunăstarea lor materială este destul de bună, perspectivele pe viitor tot sunt bune”, a declarat Veaceslav Ioniţă, expert în economie.

Persoanele fizice au solicitat cele mai multe credite pentru consum, dar şi pentru cumpărarea sau construcţia locuinţelor. Datele BNM arată că aproape 69 la sută din credite au fost oferite în lei. Restul au fost contractate în valută. Din împrumuturile acordate în monedă naţională, peste 782 de milioane au fost accesate de societățile comerciale, iar în jur de 612 milioane de persoanele fizice.

Persoanele fizice au solicitat cele mai multe credite pentru consum, dar şi pentru cumpărarea sau construcţia locuinţelor. 


 

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.