GUVERNUL ALOCĂ DIN BUGET PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CONDIȚIILOR LOCATIVE

GUVERNUL ALOCĂ DIN BUGET PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CONDIȚIILOR LOCATIVE

De prestații în valoare de 2,04 mil. lei vor beneficia 49 de persoane din Cimișlia, Fălești, Florești, Hâncești, Leova, Orhei, Râșcani, Strășeni și din municipiul Chișinău. Banii vor fi acordați sub formă de indemnizații unice pentru construcţia unor case individuale, a locuinţelor cooperatiste, pentru procurarea spaţiului locativ sau pentru restaurarea caselor vechi. 

 
Beneficiarii sunt persoane care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobâl, victime ale represiunilor politice și veterani, care nu au beneficiat de credite preferenţiale de la instituţiile financiare şi nu au fost asigurate cu spaţiu locativ la situaţia din 22 octombrie 2004.
 
Potrivit ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, Ministerul Finanţelor va aloca mijloace financiare menționate autorităţilor administraţiei publice locale, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2017.

Menționăm că în bugetul de stat pentru anul 2017 au fost aprobate mijloace financiare în vederea acordării indemnizaţiilor unice pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni, în sumă de 7,8 mil. lei.

SURSA: monitorul.fisc.md

Официальный чатTelegramFacebookViberПозвонить прямо сейчасCall Us