proimobil.md
adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — Peste un million de bunuri imobile din R. Moldova vor fi înregistrate gratuit în următorii patru ani

Comision zero, pentru cumpărători și chiriași

Peste un million de bunuri imobile din R. Moldova vor fi înregistrate gratuit în următorii patru ani

Peste un million de bunuri imobile din R. Moldova vor fi înregistrate gratuit în următorii patru ani

2019-02-28


Peste un milion de bunuri imobile din R. Moldova aflate fie în proprietate privată, fie în proprietatea statului vor fi înregistrate pe parcursul anilor 2019-2023 de către Agenția Servicii Publice (ASP), în parteneriat cu Agenția Proprietății Publice și cu Agenția Relații Funciare și Cadastru.

Lucrările vor fi efectuate în cadrul proiectului „Înregistrarea și evaluarea funciară”, finanțat de Banca Mondială cu 30,1 milioane de euro. În special, este vorba de înregistrarea primară masivă a circa 800 de mii de bunuri imobile transmise în proprietate privată din 490 de localități rurale și a 350 de mii de bunuri imobile aflate în proprietatea publică a statului și a autorităților publice locale, care nu au fost incluse în sistemul național de cadastru. 

Procedura de înregistrare a tuturor bunurilor imobile va fi gratuită. Lucrările de înregistrare masivă vor fi inițiate în cel de al doilea semestru al anului curent, începând cu raioanele din regiunea de nord: Ocniţa, Briceni, Donduşeni, Edineţ, Floreşti și Soroca.

Proiectul finanțat de Banca Mondială are drept obiectiv finalizarea înregistrării tuturor proprietăţilor imobiliare din Republica Moldova, precum şi cadastrarea, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile atât proprietate privată, cât și proprietate publică. 

În prezent, peste 30 la sută din bunurile imobile de pe teritoriul țării nu sunt înscrise în Registrul bunurilor imobile și a drepturilor asupra acestora.

 

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.