proimobil.md
adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — Sfaturi pentru chiriași: află la ce să fii atent

Comision zero, pentru cumpărători și chiriași

Sfaturi pentru chiriași: află la ce să fii atent

Sfaturi pentru chiriași: află la ce să fii atent

2019-01-11


A găsi o locuință spațioasă, modernă, mobilată și bine localizată nu este singurul lucru care contează.

Indiferent dacă ai mai multă experiență la închiriere sau te afli, dimpotrivă, la prima experiență de acest tip, există câteva lucruri fundamentale la care ar trebui să fii atent pentru a-ți asigura o ședere plăcută.

1. Semnează un contract!

Un document scris semnat între tine și proprietar are rolul de a stabili cât se poate de clar obligațiile și drepturile fiecăruia, ce te poate feri de eventualele abuzuri din partea celuilalt (dar și invers). Printre acestea s-ar număra evacuarea abuzivă a locuinței, impunerea unor cheltuieli ce nu ar cădea în responsabilitatea chiriașului, refuzul restituirii garanției sau majorarea chiriei fără un acord prealabil.

2. Fii atent la relația cu proprietarul!

Un cuvânt important asupra exeperienței tale de chiriaș îl va avea și relația cu proprietarul. Atunci când simți că ai găsit locuința potrivită, asigură-te că poți avea o relație bună cu cel care o deține. Fii deschis cu nevoile și cerințele tale, arată-i respect și asigură-te că între voi există un climat favorabil pentru o comunicare sinceră, de ambele părți.

3. Alege-ți cu grijă colegii de apartament!

În Chișinău, chiriile sunt pe măsura oportunităților profesionale oferite. Închirierea unei locuințe „la comun” este o metodă foarte practicată – și nu doar între studenți! Pentru a te simți bine în locuința închiriată contează însă foarte mult cu cine vei locui. Alege-ți, așadar, cu grijă viitorii colegi de apartament! Având în vedere că veți împărți aceeași casă poate ani întregi, ar trebui să aveți o relație civilizată, bazată pe respect reciproc și, de ce nu, chiar prietenie.

Cu siguranță, sfaturile de mai sus te vor ajuta să închiriezi locuința cu succes. Apelează la un agent imobiliar Proimobil pentru ca procesul să decurgă sigur. Sună la 060 578 888.

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.