proimobil.md
adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — Caramida sau bca – duelul celor mai populare materiale de constructie

Comision zero, pentru cumpărători și chiriași

Caramida sau bca – duelul celor mai populare materiale de constructie

Caramida sau bca – duelul celor mai populare materiale de constructie

2018-12-06


Incepem cu optiunea clasica, si anume zidurile de caramida. Cu totii intoarcem capul dupa o cladire construita din caramida sau una care are pe fatade finisaje din caramida decorativa. In consecinta, caramida puncteaza clar la capitolul estetica in competitia cu rivala sa. Mai important decat aspectul este faptul ca, in majoritatea cazurilor, caramida poate fi folosita si pe partea de rezistenta si, din acest motiv, daca un perete din caramida este daramat, atunci este afectata structura de rezistenta. Durata unui proces de constructie pentru o casa din caramida este insa mult mai mare decat in cazul utilizarii BCA.

Un alt avantaj net este faptul ca un perete de caramida absoarbe energia naturala de la soare si pastreaza, în acelasi timp, caldura emanata din interior. Aceasta caldura este retrimisa în interior, chiar si dupa o perioada mai lunga de timp. Casele din caramida nu se racesc repede în timpul iernii si, de asemenea, raman racoroase în timpul verii.

 

BCA, un plus de rapiditate

Si de cealalta parte, zidurile din BCA asigura singure termoizolatia necesara, nemaifiind nevoie de materiale suplimentare. Peretii din BCA au un coeficient de conductivitate termica mic si astfel pierderea de caldura din interior catre exterior este redusa.

In al doilea rand, constructia se ridica mult mai rapid, dimensiunile unui bloc BCA echivaland cu zece caramizi standard, ceea ce inseamna si un consum redus de mortar. Avand dimensiuni variate, blocurile de BCA simplifica proiectarea si permite realizarea tuturor tipurilor de zidarie si, ulterior, finisaje. BCA-ul este un material ecologic, nu este toxic, nu polueaza mediul inconjurator si este un material ignifug, avand o rezistenta la foc de aproape patru ori mai mare decat caramida.

Nu numai ca sunt bune termoizolante, dar zidurile ridicate din BCA au proprietati fonoabsorbante ridicate, comparativ cu alte materiale de constructie, si au absorbtie redusa de apa si prezinta o rezistenta ridicata la cicluri succesive înghet-dezghet. De asemenea, operatii ulterioare ca taierea, gaurirea, frezare, realizarea instalatiilor îngropate în zid, se realizeaza cu usurinta si ieftin, fara ca blocul de BCA sa fie spart.

Ca dezavantaj, specialistii spun ca o casa construita din BCA are nevoie de un grad sporit de armare, deoarece blocurile nu fac decat sa acopere golurile dintre structurile de rezistenta. In consecinta, cresc costurile de constructie, ajungand aproape de pretul unei constructii din caramida. Ambele tipuri de ziduri insa suporta orice fel de acoperis, sunt rezistente in timp si nu necesita lucrari de intretinere frecvente si rezista, de asemenea, si daunatorilor naturali.

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.