adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — Programul Prima Casă 2 - APROBAT

Comision zero, pentru cumpărători și chiriași

Programul Prima Casă 2 - APROBAT

Programul Prima Casă 2 - APROBAT

2018-06-21


Angajații din serviciul public vor beneficia de facilități la procurarea locuinței în cadrul programului „Prima Casă”. Statul va compensa acestora 50 la sută din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței. În acest scop, Guvernul a aprobat miercuri, 20 iunie, Regulamentul privind modul de acordare a compensaţiilor în cadrul Programului de stat „Prima casă”. Acest proiect a fost denumit „Prima casă 2”.

De compensaţii vor putea beneficia angajații autorităţilor și instituţiilor publice finanţate integral din bugetul public naţional, ai instituţiilor medico-sanitare publice și ai celor de învăţământ superior de stat cu autonomie financiară, care activează de cel puţin un an în sectorul public.

Costul locuinţei nu va depăşi 600 mii de lei. Suma totală a compensației va fi distribuită pentru 25 de ani. Compensația va fi acordată lunar, de la aprobarea cererii pentru finanţare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar. În cazul achitării anticipate a creditului, oferirea compensaţiei va fi sistată din momentul plății de către beneficiar a ultimei rate.

Compensația va fi acordată atâta timp cât beneficiarul rămâne angajat în sectorul de stat. Prin această măsură Guvernul vrea să motiveze tinerii angajați să rămână în serviciul public. 

SUNĂ ACUM și află cum aplici la proiect, dar și ce acte îți trebuiesc pentru dosar: 069 955 592

 
Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.