adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — BLOCURI CU TERMENUL DE EXPLOATARE EXPIRAT - PERICOL PENTRU LOCUITORI ȘI TRECĂTORI

BLOCURI CU TERMENUL DE EXPLOATARE EXPIRAT - PERICOL PENTRU LOCUITORI ȘI TRECĂTORI

BLOCURI CU TERMENUL DE EXPLOATARE EXPIRAT - PERICOL PENTRU LOCUITORI ȘI TRECĂTORI

2018-04-20


Aproximativ 20% dintre blocurile din capitala au termenul de exploatare depășit, iar peste 99 la sută din ascensoarele acestora sunt insalubre, un Un adevărat pericol pentru viața oamenilor. Primarul general interimar, Silvia Radu, a solicitat conducerii întreprinderii municipale „Liftservice" prezentarea unui plan pentru următorii 2 ani privind redresarea situației lifturilor din blocurile de locuințe din capitală, care au termenul expirat de exploatare.

„Acestor clădiri le-a expirat termenul de exploatare de 50 de ani care a fost prevăzut. Evident că acum ar trebui să fie o comisie, un grup de lucru, de experți tehnici ca să verifice toate clădirile în ziua aceea, să fie expertizate”, a declarat Sergiu Borozan, arhitect șef municipiul Chișinău

Borozan spune că este conștient de gravitatea situației și își propune să urmeze exemplul altor țări, unde blocurile vechi, de peste 50 de ani, au fost demolate.

Potrivit edilului-interimar al capitalei, Silviei Radu, în prezent se atestă o situație gravă la acest capitol prin faptul că și aproape toate ascensoare din blocurile de locuințe din Chișinău, au depășit termenul de exploatare.

„Exista un pericol real asupra vieții oamenilor, care folosesc aceste ascensoare", a menționat Silvia Radu.

În luna mai a anului trecut arhitectul șef al municipiul Chișinău, Sergiu Borozan, a mai declarat că intenționează să creeze o comisie specială, care va verifica fiecare clădire din oraș. Conform standardelor europene, blocurile trebuie să fie pașaportizate și însemnate cu buline dediferite culori, care exprimă gradul de uzură a acestora.

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.