adaugă în favorite

Noutăți — Cinci motive de ce aveți nevoie de un specialist imobiliar

Cinci motive de ce aveți nevoie de un specialist imobiliar

Cinci motive de ce aveți nevoie de un specialist imobiliar

2015-06-05


Sporirea serviciilor care ajuta cumparatorii si vanzatorii sa  finalizeze propriile tranzacții imobiliare este relativ recentă. Te intrebi daca folosind un specialist imobiliar devine o relicvă a unei epoci apuse. În timp ce faceți  munca de sine stătător puteți salva ratele semnificative de comisioane, care le datorați agențiilor imobiliare , însă pentru mulți, timpul pierdut pentru a găsi acel cumpărător sau vânzător , s-ar putea sfârși prin a fi mai costisitor decât comisionul unui agent imobiliar  pe termen lung. Cumpărarea sau vânzarea unei case este o tranzactie financiară (și emoționale) majora. Aflați de ce nu ar trebui să aruncați noțiunea de angajarea unui specialist încă.
 

1. Acces mai bun / Mai mult Comfort

Munca unui specialist imobiliar este de a acționa ca o legătură între cumpărători și vânzători. Ceea ce inseamna ce ei au  acces la informatia maxima  referitor la tranzactiile ce au loc pe piata imobiliara.  Specialistii imobiliari știu ce trebuie de făcut pentru a încheia  o afacere împreună. Ei sunt acei care vor intocmi o intilnire cu vinzatorii, pentru a vedea cit mai multe imobile care indeplinesc criteriile stabilite.  Dacă cumpărati pe cont propriu, va trebui să pierdeți timpul propriu pentru a lua legătura cu vânzătorul . Acest lucru poate fi deosebit de dificil.

2. Negocierea este o tranzactie complicata

Mulțor oameni nu le place ideea de a face o afacere imobiliară prin intermediul unui specialist și simt că negocierea directă între cumpărători și vânzători este mai transparentă și permite părților să- si vadă mai bine de interesele sale. Acest lucru este probabil adevărat, presupunând că atât cumpărător și vânzător într-o anumită tranzacție sunt oameni rezonabil si sunt capabili sa se inteleaga.   

Ce se întâmplă dacă, în calitate de cumpărător, iti place o casă, insa mai putin designul? Deja stii ca vei avea cheltuieli pentru renovare, aici intervine specialistul imobiliar care poate transmite preocupările dumneavoastră la vanzatori si reduce costul.

3. Contracte

Dacă vă decideți să cumpărați  sau să vindeți  o casă, contractul de  cumpărare/ vânzare  este acolo pentru a vă proteja și a vă asigure. Un specialist experimentat se ocupa cu aceleași contracte și condiții în mod regulat, și este familiarizat care condițiile care ar trebui utilizate.   Ei vor fi acei care vor fi responsabili de intocmirea tuturor documentelor, laoficiul cadastral, cit si notar.

                                                  

4. Agenții imobiliari nu pot să mintă

 Ei bine, OK, de fapt, ei pot. Dar, pentru că acestea sunt profesioniști licențiați  sunt mai multe repercusiuni decât pentru un cumpărător privat sau vânzător. Dacă lucrați cu un agent imobiliar licentiat în temeiul unui acord de la agenție, agentul va fi legat de dreptul comun  de o relație fiduciară. Cu alte cuvinte, agentul este obligat prin lege de a acționa în interesul clienților săi  (nu a lui sau ei).

În plus, cele mai multe agenții imobiliari se bazează pe sesizările și repetari de afaceri pentru a construi o bază de clientela de care au nevoie pentru a supraviețui în afaceri. Acest lucru înseamnă că a face ce e mai bine pentru clienții lor ar trebui să fie la fel de important pentru ei ca orice vânzare individuală 

5. Nu oricine poate economisi bani

 Mulți oameni evita sa se adreseze la o agentie imobiliara pentru a economisi bani.  De exemplu, dacă vindeți  casa pe cont propriu, veți prețui imobilul bazat pe prețurile de vânzare ale altor proprietăți vindute/ cumparate din zona dumneavoastră. Multe dintre aceste proprietăți vor fi vândute cu ajutorul unui agent.  . La sfirsit veti fi pagubitul, deoarece ati incheiat tranzactia la un prêt mult mai mic .

 

La final

 Chiar dacă sunt persoane calificate sa-si vindea proprietatea de sine stătător, uitându-ne la lista lunga de întrebări adresate frecvent de către vânzători pe paginele web, cum corect sa-si vinda imobilul , înțelegem ca aceasta tranzactie nu este chiar așa de ușoare cum pare la prima vedere. Atunci cine va aflați intr-o situație mai dificila, contra orice cost veți dori sa aveți o persoana calificata alături de voi ca sa va îndrume, sau sa facă tranzacția înlocul vostru. 

 

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
022 878 880 / 060 578 888
Serviciul calitate
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.