adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — Fațadele a trei instituții de cultură din Chișinău vor fi iluminate artistic

Fațadele a trei instituții de cultură din Chișinău vor fi iluminate artistic

Fațadele a trei instituții de cultură din Chișinău vor fi iluminate artistic

2018-02-19


Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic. Inițiativele au fost desemnate câștigătoare în cadrul concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”, desfășurat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM), transmite IPN.

La concurs au fost depuse 11 proiecte. Au fost selectate trei, care vor fi implementate pe parcursul acestui an. Bugetul prevăzut este de 550 de mii de euro, iar fondul de premiere a autorilor constituie cinci mii de euro.

Mihai Danciu, membru al juriului, a spus că proiectele prezentate în concurs au fost de o calitate înaltă. Pe lângă cele trei proiecte selectate, au mai fost evidențiate patru proiecte care, după unele ajustări, vor fi implementate în 2019 și 2020. Este vorba despre clădirea Primăriei Chișinău, Circul, clădirea fostei sinagogi din strada Rabbi Ţirilson și strada Veronica Micle. Pentru acestea urmează să fie anunțată o campanie de colectate de fonduri.

Potrivit lui Alexandru Buraga, fondatorul platformei „Design Cafe & Club”, partener al concursului, câștigătorii vor fi premiați pe 3 martie.

Până a fi iluminate, fațadele clădirilor selectate vor fi restaurate. Scopul concursului este de a dezvolta turismul nocturn, zonele turistice și centrul istoric al orașului Chișinău.

 
Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.