adaugă în favorite

Noutăți imobiliare — HACIKARUL, noul monument care ar putea apărea în curând la intersecția străzilor Armenească și București din Capitală

HACIKARUL, noul monument care ar putea apărea în curând la intersecția străzilor Armenească și București din Capitală

HACIKARUL, noul monument care ar putea apărea în curând la intersecția străzilor Armenească și București din Capitală

2018-02-09


În centrul Chișinăului ar putea apărea, în curând, un nou monument. Acesta se propune a fi instalat în calitate de simbol al prieteniei dintre Armenia și Republica Moldova, precum și intru marcarea celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre, rearează diez.md. 

Monumentul planificat poartă denumirea de „hacikar” și reprezintă o stelă de piatră cu o cruce cioplită pe ea. În lume sunt instalate în jur de 15 mii de hacikaruri, și fiecare dintre ele are un ornament unic. În 2010, UNESCO a inclus arta cioplirii hacikarurilor în Lista patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Așa arată un hacikar:

Monumentul se prevede a fi instalat la intersecția străzilor Armenească și București din municipiul Chişinău. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect privind edificarea monumentului, pentru executarea și instalarea acestuia, precum și pentru amenajarea terenului aferent, vor fi acoperite din sursele financiare ale Asociației Obștești Comunitatea Armeană din Republica Moldova și din alte surse donate.

Hacikarul va fi executat de sculptori din Armenia, conform prevederilor legale în vigoare, proiectul monumentului va fi examinat doar în prezența unei scrisori de recomandare a calităților artistice a acestuia și a autorilor lui emise de Ministerul Culturii din Republica Armenia. Avizul CNMFP va servi drept bază pentru Consiliul municipal Chișinău să elibereze Autorizația de construire a monumentului.

SURSA: diez.md

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.