„Este un program mai complex decât pare la prima vedere. Toate studiile pe care le avem ne vorbesc despre faptul că tinerii pleacă din Republica Moldova în primul rând din cauza lipsei unei perspective de a-și cumpăra o locuință. Sperăm prin acest program să rezolvăm această problemă”, a declarat Pavel Filip.

Oficialul a adăugat că în curând proiectul „Prima Casă” se va extinde.

„Pe viitor ne dorim să dezvoltăm acest program. Convențional deja pe coridoarele Guvernului se numește „Prima casă 2”. Vom identifica categorii speciale, care vor avea și facilități suplimentare decât le prevede Programul „Prima casă”, a spus Filip.

Beneficiarii nu vor putea înstrăina locuința achiziționată în primii cinci ani de la dobândire, cu excepția cazului de achitare deplină a datoriei pe credit. Ulterior - cu acordul ODIMM si al băncii care a acordat creditul.

dezvoltăm acest program. Convențional deja pe coridoarele Guvernului se numește „Prima casă 2”. Vom identifica categorii speciale, care vor avea și facilități suplimentare decât le prevede Programul „Prima casă”, a spus Filip.