adaugă în favorite

Noutăți — În Chișinău avem un havuz cu semne zodiacale

În Chișinău avem un havuz cu semne zodiacale

În Chișinău avem un havuz cu semne zodiacale

2017-04-04


Un havuz de toată frumusețea îi face concurență havuzului din parcul central al capitalei. Noua fântână este proiectul fostului rector al Universității Tehnice din Moldova, Ion Bostan.

În mijloc are o construcție ce seamănă cu o păpădie, iar în jurul acesteia- cele 12 semne zodiacale, adevărate sculpturi metalice.

Ion Bostan a visat mult la o asemenea construcție. Amintim că dumnealui nu mai este rectorul Universității Tehnice din Moldova de doi ani, locul fiind luat de fiul său, Viorel Bostan.

În cei 23 de ani cât a fost rector al UTM, a impulsionat multe proiecte inedite, inclusiv fabricarea unui satelit artificial. Parcul Dendrologic-Muzeu al tehnicii în aer liber de asemenea îi poartă semnătura. Îl găsiți pe strada Studenților 7. Am ținut să aflăm părerea astrologului Lucia Palii despre noua atracție turistică. Dânsa a apreciat creația și spune că inginerii sunt cei mai buni soți. Știe despre asta nu din auzite, căci tot la Universitatea Tehnică și-a făcut studiile, acolo unde și-a întâlnit și soțul. Dincolo de acest apropo, am aflat de la ea o veste bună, și anume că astrele își oferă tot suportul studenților UTM. Este perioada de înflorire pentru ei!

„Îmi place mult havuzul. Asemenea lucrări îi inspiră pe studenți să viseze la alte lucruri decât cele obișnuite în perioada în care trăim. Astăzi toți se vor oligarhi. Apropo, există și o indicație astrologică în acest sens. Saturnul din Săgetător stă deja de jumătate de an în combinație favorabilă cu Uranusul din Berbec. Astfel, este facilitată foarte mult gândirea inginerică în toate domeniile, inclusiv în viața privată, în afaceri și serviciile sociale. Ajunge și la noi progresul tehnologic, apare cererea mare de specialiști în acest domeniu. Este foarte important pentru tinerii de 20-30 ani, astfel de o vârstă cu țara noastră după destrămarea sistemului socialist. Anume ei au o gândire uimitor de creativă datorită unirii dintre Uranus și Neptun în Capricorn. Ei sunt speranța noastră, au și forțele, mijloacele necesare pentru a schimba realitatea la noi în țară. Mai avem nevoie de un sistem care să le permită să își găsească o meserie cu o remunerare demnă. Știm că inginerii, la fel ca medicii, profesorii, oamenii de artă, au fost foarte mulți ani la rând pe nedrept neglijați.”

 

Foto: locals.md

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
022 878 880 / 060 578 888
Serviciul calitate
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.