proimobil.md
Fațada ventilată, inovație în domeniul construcțiilor

Fațada ventilată, inovație în domeniul construcțiilor

2017-07-27


Fațada ventilată, inovație în domeniul construcțiilor; Care sunt beneficiile sistemului

Termoizolarea unei locuințe NU trebuie să reprezinte un instrument de torturare prin sufocare a locatarilor. Nu vrem să dormim în case-saci din plastic neventilate. De asemenea, termoizolația nu trebuie să devină, cu timpul, „cuibușor” pentru tot felul de mucegaiuri, cari și putregaiuri declanșatoare de alergii, astm și TBC. Termoizolarea fațadelor se referă la cele două componente ale anvelopei clădirii, denumite parte vitrată (ferestre și uși exterioare de acces în clădire, inclusiv pe terase/balcoane) și parte opacă (pereți și acoperiș).

În cazul construcțiilor ultimelor clădiri se optează pentru sistemul de fațadă ventilată. Cei care nu ai tangență cu acest domeniu, nu se cam pricep ce presupune asta. Lucrurile nu sunt, totuși, atât de complicate cum ar părea.

Sistemul fațadă ventilată este unul foarte econom, confortabil și sănătos. Este un așa-numit perete cortină pentru clădiri înalte, denumită deseori și sistem uscat, deoarece nu necesită adezivi și mortare. Acestea sunt înlocuite de structuri metalice sau din lemn, care se montează cu dibluri și holz-șuruburi pe pereții bază, și de care se „prind” termoizolarea și elementele fațadei. Structura este similară celei de la plafoanele false, dar este orientată pe verticală și mult mai rezistentă.

Avantajul major al fațadelor ventilate este reprezentat de accelerarea circulației de aer și vapori dinspre interiorul clădirii înspre exterior, ceea ce conduce la ventilarea naturală prin pereții care „respiră” și, în consecință, la eliminarea unei cantități importante de aer viciat și umed din interior (inclusiv noaptea, sau o parte din ea, fără a se deschide ferestrele, în funcție de masa termică a pereților). Totodată pereții se usucă și igrasia este eliminată. Ventilarea mecanică a habitatului se poate reduce la spațiile aferente băilor și bucătăriilor, adică se poate ieftini mult. Un alt avantaj este constituit de protejarea pereților de intemperii majore (viscol, grindină mare, vijelie cu ploaie…), pe perioade îndelungate, cu costuri minime (niscai elemente de fațadă înlocuite, foarte ușor și ieftin, la intervale de foarte mulți ani). În plus, posibilitățile multiple oferite pentru un ridicat nivel estetic, ușurează și împlinesc munca oricărui arhitect sau designer. Elementele fațadei pot fi din tablă, sticlă, lemn ultra-dens (HPL), piatră, marmură, fibrociment etc.

În concluzie, aveți încredere în ingineri. Ei vă propun tot ce-i mai bun pentru siguranța viitorului casei tale.

Comandă un sunet

Cererea Dvs. a fost trimisă cu succes.

proimobil.md

Suntem în Viber

+373 78 088 886

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.