adaugă în favorite

Blog — Cum ne iluminăm corect baia

Cum ne iluminăm corect baia

Cum ne iluminăm corect baia

2017-06-20


Baia este locușorul cel mai intim din locuința fiecăruia, de aceea trebuie să acordăm o atenție sporită atunci când ne ocupăm de amenajarea ei. Un detaliu important de care e musai să ținem cont este lumina.

De cele mai multe ori, lămpile sunt montate în jurul oglinzii. Nu că ar fi ceva greșit, dar specialiștii vin cu niște recomandări forte, cum ar fi instalarea aplicelor la nivelul privirii pentru a evita umbrele. O sugestie ar fi să fixați becurile deasupra oglinzii și din părțile laterale. În acest caz, lumina va fi orientată din față. Astfel, o să vă puteți machia, bărbieri sau ocupa de igiena orală fără să fie deranjată privirea. 

Evitați iluminatul din tavan, deoarece riscați să creați umbre pe fața celui care privește în oglinsă cu un efect incomod de îmbătrânire.

Țineți cont de faptul că becul ar trebui să aibă între 70 și 100 de wati pentru cele cu incandescență sau aproximativ 50 de wati în cazul celor cu halogen. De asemenea, aspectul luminii este important. E bine să optați pentru o lumină alba, rece. Totuși, rămâne la discreția fiecăruia. Unii vor dori o lumină galbenă, caldă și, totodată, plăcută ochilor. Mai mult decât atât, este bine ca învelișul exterior al globului lămpii să fie din sticlă satinată pentru a proteja vederea.

Iluminatul de ambianță

Dacă aveți o baie micuță, atunci preferabil este o singură sursă de iluminat. Pentru cele spațioase se pot adpuga spoturi care să ofere o lumină ambientală pentru momentele de relaxare indispensabile la sfârșitul zilei sau chiar un corp suspendat cu lumina translucidă. Se poate lua în considerare instalarea variatoarelor ce vor permite un control complet asupra cantității de lumină pe care o doriți în baie la un moment dat.

Pentru cabinele de duș va fi necesar un iluminat de precizie. Puteți folosi spoturi chiar în interiorul cabinei. 

O ultimă regulă, dar nu cea din urmă este să vă asigurați că lămpile sau aplicele de baie pe care le cumpărați sunt etanșate și adecvate unui mediu umed. Astfel veți fi protejat și, în același timp, veți extinde viața corpului de iluminat. 

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
Serviciul calitate
022 878 880 / 060 578 888
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.