adaugă în favorite

Blog — Stil clasic vs. stil modern într-o amenajare de interior

Stil clasic vs. stil modern într-o amenajare de interior

Stil clasic vs. stil modern într-o amenajare de interior

2017-06-09


Este esențial ca amenajarea de interior să reflecte personalitatea beneficiarilor. Chiar dacă nu are deloc cunoștințe despre domeniul amenajărilor de interior, orice persoană înclină în mod natural către un anumit stil: stil clasic sau stil modern.

Stilul clasic:

Este un stil de design interior rafinat, bogat în detalii și ornamentații, regăsite atât în mobilier cât și în decorațiuni și accesorii, imprimeuri, texturi. Un mobilier în stil clasic va avea o formă sculpturală, fiind ornamentat și finisat minuțios. Decorat cu elemente vegetale sau nuanțe sofisticate de auriu, un mobilier clasic oferă o personalitate pronunțată spațiului.

Mobilierul este de multe ori poziționat în jurul unui punct focal – un living în stil clasic, de exemplu, poate include un șemineu.

Materialele folosite într-o amenajare clasică sunt naturale, în culori neutre, odihnitoare, tapițeriile și textilele elegante, somptuoase, fiind un alt element regăsit într-un interior clasic.

Tapițeria canapelei, texturile draperiilor și accesoriile se incadrează în stilul clasic prin eleganță.

Stilul modern:

 O amenajare în stil modern exprimă precizie, simplitate, minimalism. Stilul modern de amenajare se potrivește interioarelor de mici dimensiuni, liniile sale curate amplificând vizual spațiul. O amenajare de interior modernă evită accesoriile și decorațiunile excesive și folosește o paletă+ cromatică neutră, de obicei culori existente în natură, cu mici accente de culoare pronunțată. Texturile folosite nu încarcă și pot fi inserate asimetrii în mobilier și plan.

Un mobilier în stil modern explorează formele geometrice pure – pătrate, dreptunghiulare, rotunde, însă mereu cu suprafețe curate, fără elemente vizuale sau detalii.

Printre celelalte stiluri de amenajare de interior existente, amintim stilul rustic, shabby chic, retro, eclectic, industrial, contemporan etc.

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
022 878 880 / 060 578 888
Serviciul calitate
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.