adaugă în favorite

Blog — 4 idei de amenajare pentru o baie mică

4 idei de amenajare pentru o baie mică

4 idei de amenajare pentru o baie mică

2017-05-26


O baie prea mică dă mereu batăi de cap cu amenajarea ei! Într-un spațiu minuscul trebuie să amplasezi o cabină de duș, un wc și o chiuvetă, având grijă să păstrezi și spațiu de mișcare. Dacă știi prea bine că băii tale nu i-ar strica o reîmprospătare, îți propunem câteva opțiuni funcționale dar și cu un aspect estetic plăcut.

Cel mai bun truc este dușul turcesc, adică cel fără cadiță din acril, cu scurgere direct în pardoseală. Lipsa paravanului din sticlă creează senzația de spațiu extins. 

Poți spune că această soluție implică stropirea pereților din baie. Așa este. Dar dacă alegi o gresie și o faianță mată, în tonuri deschise (galben, bej, vernil etc), suprafața cărora rămâne nepătată după uscare, vei vedea că stropii de apă nu te vor mai necăji atat de mult.

Un alt truc recomandat de designeri este montarea unei oglinzi mari cu scopul de a mări vizual spațiul. Pe lângă oglinda de deasupra chiuvetei, mai puteți monta una și în interiorul cabinei de duș sau deasupra căzii.

Nu uita de importanța iluminatului. O încapere întunecoasă vă părea mult mai mică decât este în realitate. Poți monta un corp de iluminat pe tavan și unul deasupra oglinzii, pentru iluminatul local.

O altă problemă de care ne lovim deseori în băile mici este lipsa spatiului de depozitare. Cu toții avem nevoie de locuri în care să depozităm prosoapele, produsele cosmetice și tot felul de obiecte penteu igienă personală. Cu cât mai bine reușim să organizăm toate cele amintite mai sus, cu atât mai spațioasă va părea baia. Prin urmare, poți folosi un alt truc eficient: alege rafturi și etajere pe care le montezi pe pereți, câstigând spațiu la nivelul pardoselii.

Care dintre idei ți-au plăcut cel mai mult? Preferata noastră este baia în tonuri de maro și bej cu cabină de duș inzidită, placată cu faianță, iar accesorii îi sunt din cupru.

Comandă un sunet
Adaugă un anunț
022 878 880 / 060 578 888
Serviciul calitate
proimobil.md

Suntem în Viber

+373 60 578 888

Acum puteți obține
consultație oriunde vă aflați.